De mooiste routes in de Achterhoek!

In de Achterhoek wordt je na elke bocht verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier.

Als fietser word je in de Achterhoek echt in de watten gelegd. Zo is de regio aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Hou je meer van wandelen? Dan kun je gebruikmaken van een keuzeknooppuntennetwerk. Dankzij de overzichtelijke bebording stel je zelf heel eenvoudig je eigen route samen. De afstand bepaal je zelf!

Bekijk de routes

Het Geluk van Nederland

Fietsen langs bloemrijke Tuinen - Heerlijke fietsroutes

Het zonnetje schijnt, laat de zomerkriebels maar komen! Het groen van de Achterhoekse natuur verwelkomt je en nodigt je uit tot eindeloze fietstochten en wandelingen door het decor van het prachtige coulisselandschap.

De weg is niet recht. Hij slingert. Langs kronkelende beekjes, door bossen en om boerderijen heen. Er is na elke bocht een nieuw decor. De Achterhoek is de ideale plek om per fiets te verkennen. Niet verwonderlijk dat de regio wederom is uitgeroepen tot beste fietsregio van Nederland. Een traktatie voor het oog, maar ook voor je lekkere trek, zijn de sfeervolle (thee)tuinen die je tijdens een fietstocht aantreft. Idyllische locaties waar je heerlijk kunt pauzeren. Genieten van thee, koffie en vers gebak. 

Ontdek hieronder de mooiste routes, of bekijk HIER de brochure. ‘Fietsen langs bloemrijke tuinen’ met vier routes is tevens verkrijgbaar bij de VVV’s of deelnemende tuinen in de Achterhoek. 


 • Tuinroute Bronckhorst-OostGelre

  Tuinroute Bronckhorst-OostGelre

  Fietsen langs Bloemrijke Tuinen

  Achterhoek

 • Tuinroute Oude Ysselstreek-Aalten

  Tuinroute Oude Ysselstreek-Aalten

  Fietsen langs Bloemrijke Tuinen

  Achterhoek

 • Tuinroute Lochem-Vorden-Zutphen

  Tuinroute Lochem-Vorden-Zutphen

  Fietsen langs Bloemrijke Tuinen

  Achterhoek

 • Tuinroute Aalten-Winterswijk

  Tuinroute Aalten-Winterswijk

  Fietsen langs Bloemrijke Tuinen

  Achterhoek

Een bijzonder leuke manier om de Achterhoek te verkennen is met je smartphone!

Interessante anekdotes, filmpjes  foto’s en leuke tips voor onderweg maken de wandelroutes tot een belevenis. Historische bezienswaardigheden komen tot leven én de natuur heel dichtbij. De routes zijn voorzien van navigatie en onderweg wordt je geattendeerd op leuke karakteristieke horeca- en logeeradresjes in de buurt waar je de Achterhoekse gastvrijheid kunt ervaren. Spannende, avontuurlijke routes brengen kinderen op een speelse manier de legeneden en geschiedenis van de regio bij.

Deze bijzondere routes beleven? De digitale routes zijn in de vorm van een routeboekje verkrijgbaar bij de VVV's in de Achterhoek. Download de gratis AbelLife app op je smartphone, voer de vouchercode uit het routeboekje in en ga op avontuur!

 • Expeditie Bronckhorst

  Expeditie Bronckhorst

  Speuren, spanning, sensatie en strijd.

 • Koen Kampioen

  Koen Kampioen

  Heb je weleens een boek over Koen Kampioen gelezen?

Routes voor je smartphone!

Fietsrouteplanner

Wandelrouteplanner