De mooiste routes in de Achterhoek!

In de Achterhoek wordt je na elke bocht verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier.

Als fietser word je in de Achterhoek echt in de watten gelegd. Zo is de regio aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Hou je meer van wandelen? Dan kun je gebruikmaken van een keuzeknooppuntennetwerk. Dankzij de overzichtelijke bebording stel je zelf heel eenvoudig je eigen route samen. De afstand bepaal je zelf!

Bekijk de routes

Het Geluk van Nederland

Winter in de Achterhoek – Heerlijke wandelroutes

Ook ’s winters is het Achterhoekse landschap heel mooi. Uitgestrekte bossen, heidevelden, paden langs beekjes, omzoomde weilanden, sfeervolle dorpen en idyllische stadjes. Gastvrije cafés waar je je handen warmt aan een grote mok warme chocolademelk. Nemen we er een punt versgebakken appeltaart bij? Sfeervolle restaurants waar je bij het haardvuur geniet van de heerlijkste wildspecialiteiten uit eigen regio.

Wandelgeluk in de Achterhoek
Vind het geluk in het maken van een heerlijke wandeltocht door de mooie Achterhoek. Over boeren erven, door pittoreske dorpen, langs statige herenhuizen en kastelen, klimmend over glooiende heuvels met mooie vergezichten. Beekjes banen zich een weg door het coulisselandschap. Je zult versteld staan van het steeds variërende decor en de vele bezienswaardigheden die de streek je te bieden heeft. De veelzijdigheid maakt de Achterhoek aantrekkelijk voor elk type wandelaar.

De Achterhoekse natuur verwelkomt je en nodigt je uit voor een heerlijke wandeling door het decor van het prachtige coulisselandschap. Na een dagje Achterhoek kun je er weer helemaal tegen aan. Want hoe koud het buiten ook is, in de Achterhoek word je altijd warm ontvangen!

 • Natuurtocht Bekendelle

  Natuurtocht Bekendelle

  door oerbos Bekendelle

  Achterhoek

 • Landgoed Ampsenroute

  Landgoed Ampsenroute

  Fraai landgoed met groot bos.

  Achterhoek

 • Rondje Heelweg

  Rondje Heelweg

  Bossen en vennen

  Achterhoek

 • Hackfortse Enkroute

  Hackfortse Enkroute

  Een prachtige wandeling door een typisch Achterhoeks coulisselandschap.

  Achterhoek

Routes voor je smartphone!

Fietsrouteplanner

Wandelrouteplanner