De mooiste routes in de Achterhoek!

In de Achterhoek wordt je na elke bocht verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier.

Als fietser word je in de Achterhoek echt in de watten gelegd. Zo is de regio aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Hou je meer van wandelen? Dan kun je gebruikmaken van een keuzeknooppuntennetwerk. Dankzij de overzichtelijke bebording stel je zelf heel eenvoudig je eigen route samen. De afstand bepaal je zelf!

Bekijk de routes

Het Geluk van Nederland

Lente in de Achterhoek

De Achterhoek is extra mooi in het voorjaar! Het afwisselende Achterhoekse landschap met zijn historische kastelen, karakteristieke boerderijen en schilderachtige stadjes wordt omlijst door frisgroene blaadjes en bloesems in rijke kleurschakeringen. Ook kun je in de lente heerlijk verkoeling zoeken langs een van de vele beken of in een van de vele bossen die de regio rijk is.

Benenwagen of stalen ros?

Of je nu van fietsen of wandelen houdt (of misschien wel van allebei): de Achterhoek is ervoor gemaakt! Kilometers goed onderhouden fiets-en wandelpaden doorkruisen het afwisselende landschap. Tijdens je wandel- of fietstocht kun je even bijkomen bij een van de rustpunten, waar je vaak ook je elektrische fiets kunt opladen. 

De Achterhoekse natuur verwelkomt je en nodigt je uit voor een heerlijke wandeling of fietstocht door het decor van het prachtige coulisselandschap. Na een dagje Achterhoek kun je er weer helemaal tegen aan. Wees welkom!

 • Langs Vier Wijngaarden

  Langs Vier Wijngaarden

  Maak kennis met de Achterhoekse wijnbouw.

  Achterhoek

 • Stadsrandwandeling Zutphen

  Stadsrandwandeling Zutphen

  Kijk je ogen uit in deze Hanzestad

  Achterhoek

 • Tuinroute Aalten-Winterswijk

  Tuinroute Aalten-Winterswijk

  Fietsen langs Bloemrijke Tuinen

  Achterhoek

 • Meeneroute

  Meeneroute

  Door de prachtige omgeving van kasteeldorp Ruurlo

  Achterhoek

Routes voor je smartphone!

Fietsrouteplanner

Wandelrouteplanner