De mooiste routes in de Achterhoek!

In de Achterhoek wordt je na elke bocht verrast door een prachtig vergezicht of een karakteristieke houtwal. Je gaat van bos naar weilanden en van pittoreske dorpen naar historische stadjes. Nergens anders is de afwisseling in landschap zo groot als hier.

Als fietser word je in de Achterhoek echt in de watten gelegd. Zo is de regio aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Hou je meer van wandelen? Dan kun je gebruikmaken van een keuzeknooppuntennetwerk. Dankzij de overzichtelijke bebording stel je zelf heel eenvoudig je eigen route samen. De afstand bepaal je zelf!

Bekijk de routes

Het Geluk van Nederland

Herfst in de Achterhoek – Heerlijke wandelroutes

Je ziet het als je om je heen kijkt. De bladeren van de bomen verkleuren. Verschillende tinten bruin, geel en rood domineren het landschap. In het bos verschijnen paddenstoelen, kastanjes liggen voor het oprapen. En opeens ruik je het: de geur van de herfst. De zomer is voorbij, de kracht van de zon neemt af. De natuur van de Achterhoek verwelkomt je en nodigt je uit voor een heerlijke wandeling door het decor van het prachtige coulisselandschap!

Dus trek snel je wandelschoenen aan en snuif de frisse herfstlucht op. Verken de afwisselende omgeving en geniet volop van de kleurenpracht om je heen. Wandel door pittoreske dorpen, langs statige herenhuizen en over glooiende heuvels. Er is na elke bocht een nieuw decor!

In de herfst worden in de Achterhoek de lekkerste streekproducten geoogst. Ook kun je in dit jaargetijde volop genieten van wild uit eigen streek. Na een dagje Achterhoek kun je er weer helemaal tegen. Want hoe koud het buiten ook is, in de Achterhoek word je altijd warm ontvangen!

Ontdek hieronder de mooiste routes. In deze tijd van het jaar zijn ze op hun allermooist!

 • Natuurtocht Bekendelle

  Natuurtocht Bekendelle

  door oerbos Bekendelle

  Achterhoek

 • Hackfortse Enkroute

  Hackfortse Enkroute

  Een prachtige wandeling door een typisch Achterhoeks coulisselandschap.

  Achterhoek

 • Rondje Heelweg

  Rondje Heelweg

  Bossen en vennen

  Achterhoek

 • Landgoed Ampsenroute

  Landgoed Ampsenroute

  Fraai landgoed met groot bos.

  Achterhoek

Routes voor je smartphone!

Fietsrouteplanner

Wandelrouteplanner