Speelde je vroeger wel eens dat je ridder was of schildknaap of prinses en dat je in een kasteel woonde? In en rond het dorpje Vorden staan nog steeds heel veel kastelen. Daar woonden ooit die stoere ridders, mooie jonkvrouwen en deftige baronnen. Maar er waren ook bange ridders en lelijke prinsessen hoor! En of ze zo deftig waren? Ze wasten zichzelf al heel weinig maar hun kleding nog minder vaak en ze aten met hun handen!

En ja, ze werden ook verliefd, trouwden en kregen kinderen. Eén van die kinderen heette Berend van Hackfort.. Berend vertelt onderweg over zijn leven als kind in de riddertijd en zijn er opdrachten als zwaardvechten, middeleeuwse verkleedpartij en je eigen wapenschild maken.

Tips voor onderweg

- Frappant Eten& Drinken. Huisgemaakte appeltaart (ook kleine stukjes) en je krijgt iets lekkers mee voor onderweg! www.frappantetenendrinken.nl

- Camping de Goldberg met leuke speeltuin www.degoldberg.nl

- De Vordense Pan. Als je van pannenkoeken houdt. www.vordensepan.nl

Deze bijzondere route beleven?
De digitale routes zijn in de vorm van een routeboekje verkrijgbaar bij de VVV's en vele toeristisch ondernemers in de Achterhoek. Download de gratis AbelLife app op je smartphone, voer de vouchercode uit het routeboekje in en ga op avontuur!

Routeinformatie

Startpunt route Aanbevolen start- en eindpunt

VVV Vorden

Kerkstraat 1b

7251 BC VORDEN

0575 553 222

Eigenschappen

Thema's Kinderroute, Smartphone
Lengte 3 km
Duur 0:18

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.

VVV Vorden

Kerkstraat 1b

7251 BC VORDEN

0575 553 222