De route loopt door het Montferland/Bergherbos in de buurt van de plaatsen Beek, Stokkum en Zeddam. Het Bergherbos bestaat voor een groot gedeelte uit gemengde- en naaldbossen. Er leven vele dieren. Ook zul je er kleine heideveldjes tegenkomen. De oude walburcht Montferland is een vroeg middeleeuwse versterking.

De route is aangelegd en wordt onderhouden door de Pedaleur uit Doetinchem. Het is een zeer mooi en goed uitgezet mountainbike traject. De route is prima bewegwijzerd, kent zeer veel onverharde paden, heeft pittige beklimmingen en lekkere afdalingen. Opvallend detail is dat de route er relatief droog bij ligt, ook tijdens de winter. Het onderhoud aan deze route wordt verzorgd door leden van TC de Liemers uit Zevenaar, RTC en ATB club de Pedaleur uit Doetinchem en Natuurmonumenten.

De 25 kilometer lange route kent een paar pittige klimmetjes en lekkere snelle afdalingen. Direct na vertrek kom je de "Hettenheuvel" tegen. Een zeer pittige onverharde klim waar het kleine verzet al snel noodzakelijk is. De route gaat dwars over de heuvel heen en brengt je in het gebied "Grootbekermark". Hier voert de route je langs de bosrand door het "Kleefse Hout". Vervolgens blijft het traject aan de buitenrand van het bos en kom je uit bij "Klein Bekermark".

Via een deel van de "Keurvorstenheuvel" kom je uit op de Ettenseweg langs informatiepunt "'t Peeske" (een van de startplaatsen van de route). De lange onverharde Ettenseweg loopt dwars door akkers en weilanden en zo kom je in het "Korterbos". Hier ga je via "Hoge Heide" en de "Hulzenberg" naar de Boterweg. Dit is de verbindingsweg met het deel dat Montferland heet. Hier rijdt je over de "Galgenberg" en de "Plakslag". Over de mooie paden van het "Zeddammerbos" gaat het terug in de richting van het begin van de route.

Route-informatie:
De route heeft een lengte van 25 kilometer en is gemarkeerd met houten palen met daarop het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). Via een verkorte route kun je ook ongeveer de helft rijden.

Startlocaties
* Parkeerplaats Markant Outdoor, Gildeweg in Braamt
* 't Peeske, Peeskesweg in Beek
* Parkeerterrein Hettenheuvel
* Parkeerterrein het Tolhuis, Zeddam

Vergunning
Om de route te mogen rijden is een vergunning nodig. Een jaarvergunning voor mountainbikers kost € 5,-.  De ATB vergunning is te koop bij VVV-Montferland, Hof van Bergh, `s-Heerenberg (0314) 63 28 22.  Daarnaast ook op de volgende verkoopadressen:

Beek: Uitspanning ’t Peeske, Peeskesweg 12, (0316) 53 28 04 
Beek: Bike-Emotions, Sint Jansgildestraat 63a, (0316) 53 30 60
Braamt: Markant Outdoor, Gildeweg 7, (0314) 335449 
Stokkum: Café ’t Klaphek, ’s Heerenbergseweg 2, (0314) 66 12 28
Zeddam: Café/restaurant ’t Tolhuis, ’s-Heerenbergseweg 42, (0314) 65 12 64

ATB-verhuur
Markant Outdoorcentrum (Braamt) verhuurt MTB's voor de route incl. instructie, helm, rep rug zakje etc. Ook kan men hier de sticker van Natuurmonumenten kopen. Restaurant en Douchemogelijkheden aanwezig. De route is ook onder begeleiding van een instructeur te rijden.

Routeinformatie

Startpunt route Aanbevolen start- en eindpunt

Markant Outdoor

Gildeweg 7

7047 AR BRAAMT

0314 335 449

Eigenschappen

Gemeente Montferland
Thema's Gemarkeerd
Lengte 25 km
Duur 0:00

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.

Markant Outdoor

Gildeweg 7

7047 AR BRAAMT

0314 335 449

TOP Tolhuis

's-Heerenbergseweg

ZEDDAM

TOP 't Peeske

Peeskesweg 12

BEEK